Kockskolan

Vad händer på en kurs?

Välkomna till Team Kitchen, nu sätter vi igång!

Kvällen börjar med att våra pigga assistenter tar emot gästerna i vår mysiga lounge. Därifrån flyttar vi oss till köket, där köksmästaren går igenom kvällens maträtter och recept samt delar in oss i grupper. Varje grupp får i uppgift att laga en eller flera maträtter, som är passligt utmanande men inte för svåra att klara av. Vår proffsiga köksmästare lotsar deltagarna och delar med sig av sina bästa tips. Alla lyckas garanterat med uppgifterna och vi kan lova, att ingen blir i sticket.

När grytorna har puttrat färdigt och mixern tystnat, är det dags att förflytta sig till middagsbordet, som Team Kitchens flinka köksassistenter har dukat färdigt. Matlagningen har resulterat i en komplett, minst trerätters gourmetmiddag. Maten serveras med tillhörande drycker till bordet och deltagarna presenterar rätterna de själva har varit ansvariga för. Så har vårt livliga kök med ens förvandlats till en stämningsfull gourmetrestaurang, där alla dessutom känner kocken.

Vi avslutar kvällen senast kl 22 (eller enligt överenskommelse). Då är alla garanterat mätta och nöjda, med kinder som värker av alla goda skratt och på gott humör efter en lyckad kväll.

Och just det, hos oss behöver man inte diska. Våra flitiga köksassistenter sköter om det också.

Information om våra kurser:

  • Vi ordnar kurser mellan klockan 10 och 22. Kursen tar ungefär fyra timmar.
  • Våra kurser passar för företag, samfund och övriga grupper. Vi skräddarsyr varje kurs enligt gruppens önskemål, därför ordnar vi inte s k walk-in kurser.
  • Kurserna är helheter med full service. Det innebär, att vi har en toppkock som undervisar och leder kursen och även övrig, duktig personal som dukar bordet och tar hand om disken, städningen och serveringen.
  • Alla deltagare får recepten med sig hem både som minne och för framtida bruk på egna middagsbjudningar. Om någon täcks tvivla på dina talanger i köket, kan du bevisa hur fel de har med hjälp av recepten och teknikerna du lärt dig på kursen.
  • För vem passar då våra kurser? Våra kurser är som gjorda för ett team, som förtjänar en belöning för ett väl utfört jobb, eller som bara vill koppla av en kväll tillsammans. En matlagningskurs passar också för ett team som vill lära känna varann lite bättre: att laga mat tillsammans är en bra bas för ett gott samarbete I framtiden.
  • På Team Kitchen får gruppens samverkan helt nya dimensioner. I köket har vi inte “mitt jobb och ditt jobb”, och alla har garanterat samma målsättning: en delikat måltid.
  • Det lönar sig också att hämta kunder och andra intressenter till oss. Många får otaliga middagsinbjudningar och kan nästan Helsingsforsrestaurangernas menyer utantill. Men hur många har själva deltagit i tillagningen av gourmetmiddagen?

Lunchkurser

Lunchkursen börjar kl 11 och vi är klara senast 14.30.

Pris från 110€/pers. + moms 14 %
Minst 10 deltagare.

I priset ingår:
Recepten, professionell handledning samt fungerande tips för ett lyckat slutresultat.
En trerätters lunch i gott sällskap.

Menu (exempel)

Middagskurser

Pris från 140€/pers. + moms 14 %

I priset ingår:
Recepten, professionell handledning samt fungerande tips för ett lyckat slutresultat.
En trerätters middag i gott sällskap.

Säsongssmaker

Italienska smaker

Koreansk middag

Koreansk mat äter vi runt bordsgrillar. Smaka och bekanta dig med det koreanska köket.

Street food meny

Team Kitchen köksduell - det hettar till i köket

Våra glada assistenter välkomnar gästerna i vår mysiga lounge. Strax flyttar vi oss till köket, där vår köksmästare går igenom kvällens program samt delar deltagarna i två lag. Målet med köksduellen är att båda lagen lagar en trerättersmeny samtidigt som de tävlar mot varandra. Under tävlingen bedöms och poängsätts lagens samarbete, ”köksvett” samt maträtternas utseende, smak och konsistens. Domare är vår orubbligt rättvisa och professionella köksmästare.

Efter lagindelningen och arbetsfördelningen hålls en s k Master Class, där köksmästaren går igenom recepten samt ger några användbara tips. Därefter får lagen sätta igång.

När maten är klar och härliga dofter kittlar smaklökarna, lägger båda lagen sista handen vid sina rätter och serverar dem både till sitt lag och domaren. Vi sätter oss till bords och njuter av resultatet av vårt gemensamma arbete. Lagen presenterar sina rätter, och vi avnjuter dem tillsammans med utvalda viner eller andra drycker.

Vid varje rätt går lagens representanter tillbaka till köket för att lägga sista touchen på uppläggningen och tar sedan ut dem till de övriga för att avnjutas. När middagen är slut avslöjar köksmästaren resultatet av tävlingen, och vinnarna kan glädjas åt väl utfört arbete och en fantastisk måltid.

 

Menu